شما معمولا برای انجام هر کاری مثل چک کردن ایمیل گرفته تا انجام پروژه‌های کاری سنگین به لپ تاپ نیاز دارید. اما چه لپ تاپی برای شما مناسب‌تر است؟ لپ تاپ خانگی یا لپ تاپ صنعتی؟ مقاومت، استحکام و سایر ویژگی‌های لپ تاپ چقدر برایتان اهمیت دارد؟ کدام ویژگی‌ها برای شما مهم‌تر است؟

لپ تاپ‌های صنعتی لپ تاپ‌هایی هستند که علاوه بر اینکه در برابر ضربه‌ها و سقوط‌های معمولی جان سالم به در میبرند، ممکن است بتوانند در شرایط سخت‌تر یا حتی به هنگام غوطه ور شدن در آب نیز مقاومت کنند.

ابتدا به‌طور دقیق‌تر لپ تاپ‌های صنعتی را تعریف می کنیم، سپس به تفاوت‌های یک لپ تاپ صنعتی با لپ تاپ خانگی می پردازیم و می توانید تصمیم بگیرید که کدام نوع لپ تاپ برای شما مناسب تر خواهد بود.

لپ تاپ صنعتی چیست؟

اگر شما هم قصد خرید لپ تاپ را داشته باشید، حتما واژه لپ تاپ صنعتی را شنیده‌اید. راجع به این نوع لپ تاپ‌ها باید بگوییم اگر لپ تاپ شما برای شرایط فیزیکی سخت طراحی شده باشد به آن لپ تاپ صنعتی می‌گویند. مثلا می‌توان به شرایط نظامی، محیط‌های کاری بیرونی و صنعتی، شرایط با آب و هوای مرطوب و غیره اشاره کرد.

لپ‌تاپ‌های صنعتی طوری طراحی شده‌اند تا در محیط‌های سخت و هنگام حمل‌ونقل زیاد مقاومت بالایی داشته باشند. این لپ تاپ‌ها اغلب توسط پرسنل نظامی، تکنسین‌ها و سایر متخصصانی که به یک لپ تاپ مقاوم، قابل اعتماد و بادوام نیاز دارند، استفاده می‌شوند.

این لپ تاپ ها معمولاً از موادی مانند آلومینیوم، فولاد ضد زنگ و پلاستیک ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene) ساخته شده‌اند و دارای قطعات داخلی قدرتمندی هستند.

(ABS یک پلیمر سخت و مقاوم است که در ساخت اجزای مختلفی از جمله صندلی ها، قطعات خودرو، تجهیزات الکترونیکی و همچنین برخی از لپ تاپ های صنعتی استفاده می شود و دارای مقاومت بالا در برابر خراشیدگی، ضربه و شکستگی است و همچنین خواص مقاومتی و حرارتی مناسبی نیز دارد.)

همچنین، برخی از لپ تاپ های صنعتی دارای ویژگی هایی همچون کیبورد با صفحه کلیدهای بزرگ و بدون پد لمسی، صفحه نمایش با نور پس زمینه قوی و دارای قابلیت خواندن در شرایط نور کم و صداهای بلند و روشنایی بالا می باشند.

لپ تاپ های صنعتی برای کاربردهای مختلفی مانند کنترل صنعتی، مدیریت شبکه، پایگاه داده، امنیت و برقراری ارتباطات مورد استفاده قرار می گیرند.

اگر بخواهیم چند نمونه مثال از لپ تاپ‌های صنعتی داشته باشیم تا بهتر متوجه این نوع دستگاه‌ها شوید، می‌توان از سری مدل های زیر نام برد:

  • لپ تاپ دل  مدل های Latitude، Precision,Inspiron و…
  • لپ تاپ استوک لنوو  مدل Thinkpad , Ideapad و …
  • دستگاهای HP سری های Zbook, Elitebook

 

تفاوت یک لپ تاپ صنعتی با لپ تاپ خانگی

مقاومت و دوام بالاتر:

یکی از ویژگی‌های مهم لپ تاپ‌های صنعتی، دوام بالای آن است که می‌تواند در مقابل شرایط دمایی بالا، زمانی که گرد و غبار زیادی در محیط وجود دارند یا لرزش و رطوبت شدیدی در محیط است استفاده شوند. جنس بدنه این دستگاه‌ها از فلزات قدرتمند مانند آلومینیوم – تیتانیوم ساخته می‌شود. در صورتی که برای ساخت لپ تاپ‌های خانگی به دلیل مواردی چون ظاهر زیباتر یا وزن کمتر، از مواد سبک‌تر که مقاومت کمتری هم دارند استفاده می‌کنند.

قابلیت تعمیر بالاتر:

لپ تاپ‌های صنعتی معمولاً  به نحوی طراحی می‌شوند که قابلیت تعمیر و تغییرات سریع را داشته باشند.

تعمیر و بازسازی لپ تاپ‌های صنعتی، باعث کاهش هزینه‌های تعمیرات و همچنین افزایش عمر مفید این دستگاه‌ها می‌شود. به عنوان مثال، بعضی از قطعات لپ تاپ‌های صنعتی می‌توانند با قطعات قابل تعویض جایگزین شوند؛

در حالی که بعضی از قطعات لپ تاپ‌های خانگی ممکن است با یکدیگر یکپارچه شده باشند و تعویض آنها به طور مستقیم ممکن نباشد.

پورت‌های کامل تر:

لپ تاپ‌های صنعتی دارای پورت‌های کامل‌تری مانند پورت های ارتباطی صنعتی RS-232 و RJ-45 بوده و در شرایط مختلف می‌توانند به دستگاه‌های گوناگون متصل شوند. در حالی که لپ تاپ های خانگی معمولا دارای این پورت ها نمی باشند.

صفحه نمایش با روشنایی بالاتر:

به دلیل اینکه صفحه نمایش این لپ تاپ‌ها بتوانند وضوح خوبی در روشنایی محیط بیرون ارائه کنند، نمایشگرهای روشن‌تری دارند. همچنین برخی ویژگی ها نظیر قابلیت انعکاس نور و ضخامت بیشتر شیشه‌های نمایشگر از جمله ویژگی‌های لپ تاپ‌های صنعتی هستند.

استانداردهای امنیتی و درجه حفاظتی نفوذ (IP) بالاتر:

لپ تاپ های صنعنی دارای استاندارد و درجه حفاظتی بالاتر مانند استانداردهای IP53 یا IP68 برای آنها در نظر گرفته می‌شوند. این استاندارد ها حفاظت و مقاوم بودن لپ تاپ را در برابر نفوذ گرد و غبار و آب نشان می دهد.

کیفیت باتری بالاتر:

لپ تاپ‌های صنعتی دارای باتری‌های بادوام هستند و قادرند برای مدت طولانی بدون نیاز به شارژ کار کنند. با شارژ کامل، می‌توانند تا 5 ساعت دوام بیاورند که در مکان‌هایی که اتصال برق وجود ندارد، کاربرد زیادی دارند. در نتیجه، استفاده از آن‌ها هنگام مسافرت یا کار خارج از خانه آسان‌تر و راحت‌تر است.

کاربردهای لپ تاپ صنعتی چیست؟

از مهم ترین کاربردهای لپ تاپ‌های صنعتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کار کردن در محیط سخت و صنعتی مانند بخش ساخت‌وساز، حمل و نقل، مراکز تولیدی و صنعتی
  • محیط‌های امنیتی و اتوماسیون صنعتی مانند خطوط تولید، ربات‌ها و ماشین‌های کنترل.
  • کار کردن در محیط‌های خشن‌ مانند پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌ها، کارخانه‌های تولید مواد غذایی، تولید دارو، محیط‌های کشاورزی، جنگلداری، معادن و محیط‌های حفاری.
  • کار کردن به صورت میدانی به عنوان یک نقشه بردار در پروژه های عمرانی، ساختمانی و …
  • فعالیت و کار در محیط های باز و شرایط ناپایدار آب و هوایی